„Ale Pasztet” – festiwal i konkurs kulinarny / 13.11.2013

W najbliższą sobotę i niedzielę (16-17 listopada) na Zamku Kliczków odbędzie się III Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”.

Celem festiwalu jest promocja kulinarnego dziedzictwa Borów Dolnośląskich oraz tradycyjnej kuchni z wykorzystaniem dziczyzny. Głównym punktem programu jest konkurs „Ale pasztet“, skierowany do kucharzy profesjonalistów i organizowany z inicjatywy Fundacji Bory Dolnośląskie, Fundacji Pro Cultuare Bono, Zamku Kliczków, Dolnośląskiej Organizacji Turystycznej oraz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. 
Ekipy kucharskie uczestniczące w rywalizacji będą oceniane za nowoczesną aranżację tradycyjnych dań kuchni polskiej i regionalnej. Konkurs uzyskał nominację do Kulinarnego Pucharu Polski.




< sierpień 2012 >
Pn Wt Śr Cz Pi Sb Nd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2