Doskonałe gatunki serów, treściwe kapsalony, restauracje nad kanałami lub … w przykościelnych nawach – oto kulinarna Holandia w pigułce. Zapraszamy do zapoznania się z naszą fotorelacją szlakiem specjałów z kraju tulipanów i wiatraków.
czytaj więcej...Mimo, że w praktycznie każdym mieście w Polsce możemy zjeść "chińską" kuchnię, wyjazd do Kraju Środka jest wyjątkowo ekscytującym przeżyciem nie tylko dla miłośników podróży, ale także dla wszystkich amatorów turystyki kulinarnej. Liczne bary i stragany uliczne są doskonałą okazją, aby posmakować lokalnych specjałów. Trzeba pokonać jedynie barierę komunikacyjną, która nie raz może skutkować niemałym zaskoczeniem na talerzu. Do odważnych świat należy, więc zapraszamy w kulinarną podróż do Chin!
czytaj więcej...Owocowo, kolorowo, słodko, wytrawnie i przede wszystkim smacznie. To epitety najlepiej określające twórcze warsztaty dla blogerów jakie odbyły się w minioną sobotę w poznańskiej restauracji Cucina. Głównym bohaterem spotkania były warzywne i owocowe przetwory klasy premium. Imprezie patronowała inicjatywa BlogerChef.
czytaj więcej...W miniony weekend, 22-23 czerwca br., kompleks hotelowo-restauracyjny Columna Medica w Łasku k/Łodzi, stał się centrum wydarzeń kulinarnej blogosfery. W parku sosnowym otaczającym obiekt stanęły stanowiska do gotowania, przy których zwycięzcy półfinałowych eliminacji konkursu BlogerChef przygotowywali swoje finałowe potrawy. Pierwszym polskim BlogerChefem została Maria Banach, poznanianka, autorka bloga „Gruszka z fartuszka”.
czytaj więcej...Kuchnia Dalekiego Wschodu była tematem przewodnim V. półfinału konkursu BlogerChef. Tym razem uczestnicy gotowali we wnętrzach restauracji Dworek New Restaurant w Bielsku-Białej. Jak zwykle było sympatycznie i niezwykle smacznie. Największe uznanie jury i gości zdobyła Gosia Jaszczyk, autorka bloga "Tapas de Colores".
czytaj więcej...20 kwietnia w malowniczym otoczeniu Jury Krakowsko-Częstochowskiej odbył się IV półfinał konkursu BlogerChef. Najlepsi blogerzy kulinarni gotowali "na żywo" swoje propozycje dań inspirowane kuchnią amerykańską. W Hotelu POZIOM 511 Design&SPA powstawały nie tylko świetne hamburgery, ale też nowoorleańska jambalaya, meksykański dip guacamole, cytrynowa tarta rodem z Florydy, czekoladowe brownies i wiele innych smakowitości. Nagroda główna powędrowała tym razem w ręce Marysi Banach.
czytaj więcej...W miniony weekendw Kudowie-Zdroju miał miejsce trzeci już półfinał konkursu dla blogerów kulinarnych BlogerChef. Tym razem motywem przewodnim była kuchnia Europy Zachodniej i Skandynawii. Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z wydarzenia.
czytaj więcej...Zapraszamy do zapoznania się z fotorelacją z Irlandii. Wśród zdjęć klasyki irlandzkiej kuchni takie jak: irish breakfast, irish stew, fish and chips, baranina oraz owoce morza.
czytaj więcej...W miniony weekend uczestnicy konkursu BlogerChef zmierzyli się podczas II półfinałowego gotowania "na żywo" w Zamku Dubiecko na Podkarpaciu. Blogerzy kulinarni poddali swoje popisowe dania ocenie profesjonalnego jury i podniebieniom zgromadzonych gości. Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z wydarzenia.
czytaj więcej...18-19 stycznia w Hotelu Mistral Sport w Gniewinie, miało miejsce pierwsze półfinałowe gotowanie, podczas którego zmierzyli się najlepsi blogerzy kulinarni. Uczestnicy musieli popisać się nie tylko zdolnościami przygotowywania najpyszniejszych dan kuchni śródziemnomorskiej ale też zdolnościami przywódczymi i organizacyjnymi. Pierwszym laureatem został Michał Staszczyk, autor bloga paszczakgotuje.pl. A już niebawem kolejny półfinał. Tym razem w Zamku Dubiecko. Tematem będzie kuchnia Europy Środkowej i Wschodniej.
czytaj więcej...Najlepsza ósemka blogerów kulinarnych zmierzy się z pierwszym zadaniem konkursowym już niebawem - 19 stycznia 2013r. Uczestnicy BlogerChefa będą gotować "na żywo" w hotelu Mistral w Gniewinie, w którym rezydowała piłkarska reprezentacja Hiszpanii podczas EURO 2012. Zapraszamy na "spacer" po wnętrzach hotelu...
czytaj więcej...Katowicka kawiarnia "Kryształowa", od wczoraj świeci nowym blaskiem, który nadała jej znana kreatorka smaku - Magda Gessler. Nie jest to już jednak miejsce, gdzie można tylko zjeść dobre ciastko i napić się kawy, ale dopracowana w najmniejszym szczególe ekskluzywna restauracja. Zapraszamy na wycieczkę po "Kryształowej"...
czytaj więcej...Zdjęcia z konferencji prasowej na której ogłoszono jakie lokale znalazły się na liście szlaku kulinarnego "Śląskie Smaki"
czytaj więcej...Winnica w Katowicach? Mało osób jeszcze wie o tym miejscu, ale na kulinarnej mapie Katowic jest wyjątkowe. Wielokrotnie wyróżniane wina i domowe kozie sery to coś czego musicie spróbować!
czytaj więcej...Na tajskiej wyspie Ko Tao królują amatorzy nurkowania i kuchnia oparta na owocach morza, które zresztą w całej Tajlandii są zawsze świeże, niedrogie i wyborne.
czytaj więcej...Azja Południowo-Wschodnia to raj dla smakoszy. W Singapurze i Malezji łączą się kultury rdzennych Malajów, Chińczyków i Hindusów. Ważnym elementem każdej z nich jest kuchnia pełna smaków.
czytaj więcej...Pod hasłem „W mięsie siła!” odbył się Festiwal Kulinarny Świętomięs Polski. Tym razem w Parku Śląskim w Chorzowie.
czytaj więcej...< | sierpień 2012 | > | ||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pi | Sb | Nd |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |