Niecodzienne wytrawne przekąski i wypieki z dodatkiem konfitur przywodzących na myśl kuchnię babci – to propozycje, które przyrządzać będą kulinarni blogerzy podczas warsztatów organizowanych w najbliższy weekend przez poznańską restaurację Cucina i firmę Eterno.
Uczestnicy warsztatów będą mieli okazję poznać nowatorskie podejście do owoców na talerzu. Prowadzący Ernest Jagodziński udowodni gościom, że owoce doskonale komponują się nie tylko z deserami, ale także wytrawnymi przekąskami, dodając im niepowtarzalnego charakteru. Słodkości jednak na warsztatach nie zabraknie. Owoce w syropie i konfitury, np. o smaku figi z makiem bądź truskawek w czekoladzie, pojawią się w wypiekach, które również przygotują blogerzy.
Autorów internetowych pamiętników kulinarnych dopingować będzie blogerka i dietetyk Katarzyna Szatkowska (wkrainiesmaku.pl), która służyć będzie również wskazówkami żywieniowymi. Przedsięwzięciu patronuje ponadto inicjatywa BlogerChef – innowacyjny projekt skierowanego do blogerów kulinarnych.
Więcej informacji: kontakt@blogerchef.pl
Źródło: materiały prasowe organizatora