Warsztaty kulinarne dla blogerów / 02.07.2013

Niecodzienne wytrawne przekąski i wypieki z dodatkiem konfitur przywodzących na myśl kuchnię babci – to propozycje, które przyrządzać będą kulinarni blogerzy podczas warsztatów organizowanych w najbliższy weekend przez poznańską restaurację Cucina i firmę Eterno.

Uczestnicy warsztatów będą mieli okazję poznać nowatorskie podejście do owoców na talerzu. Prowadzący Ernest Jagodziński udowodni gościom, że owoce doskonale komponują się nie tylko z deserami, ale także wytrawnymi przekąskami, dodając im niepowtarzalnego charakteru. Słodkości jednak na warsztatach nie zabraknie. Owoce w syropie i konfitury, np. o smaku figi z makiem bądź truskawek w czekoladzie, pojawią się w wypiekach, które również przygotują blogerzy.
Autorów internetowych pamiętników  kulinarnych dopingować będzie blogerka i dietetyk Katarzyna Szatkowska (wkrainiesmaku.pl), która służyć będzie również wskazówkami żywieniowymi. Przedsięwzięciu patronuje ponadto inicjatywa BlogerChef – innowacyjny projekt skierowanego do blogerów kulinarnych. 

Więcej informacji: kontakt@blogerchef.pl



Źródło: materiały prasowe organizatora

< sierpień 2012 >
Pn Wt Śr Cz Pi Sb Nd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2