Aktualności
Artykuły
Wydarzenia
Encyklopedia
Galerie
Kalitsounia
Przysmak z Krety: słodki wypiek z białym serem.
Do przyrządzenia
kalitsounii
zwykle stosuje się odmianę słodkawego sera
mizithra
. Można wybrać także np. włoską ricottę.
Kalitsounia
to tradycyjny wypiek wielkanocny, występujący w licznych odmianach – zależnie od regionu Krety.
Fot. http://greekfood.about.com/
K
Kalix Löjrom
Kammerjunkere
Kapsalon
„Japońskie słodycze” – recenzja
Turystyczno-kulinarne programy TV
Produkty regionalne i tradycyjne - INFOGRAFIKA
usuń z newslettera
<
sierpień 2012
>
Pn
Wt
Śr
Cz
Pi
Sb
Nd
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2