Baci

Włoskie czekoladki o nieregularnym kształcie, wypełnione orzechowym nadzieniem oraz siekanymi orzechami laskowymi.

Baci wypełnione są włoską czekoladą gianduia – a więc połączeniem czekolady i kremu z orzechów laskowych. Masa zawiera także siekane orzechy, a szczyt czekoladki wieńczy pojedynczy orzech. 
Baci to w dosłownym tłumaczeniu „całuski”. Na sreberku czekoladek widnieje więc miłosna notka, napisana w różnych językach. Producentem Baci jest włoska firma Perugina, z siedzibą w Perugii. 

Fot. www.independenttraveler.com

< sierpień 2012 >
Pn Wt Śr Cz Pi Sb Nd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2