Prawie równie cenne jak jarmuż są mało u nas znane brokuły, choć w innych krajach (Włochy, Francja) były one dawniej w uprawie niż kalafiory. Brokuły są podobne w smaku do kalafiorów, lecz znacznie bogatsze od nich w najpożyteczniejsze dla nas składniki, to jest w witaminy A i C oraz wapń i żelazo. „Róże" ich nie są białe jak róże kalafiorów, lecz zielone, mniej zbite i jest ich kilka na jednym pędzie. Są bardzo smaczne i delikatne, więc zadowalają nawet najwybredniejszych smakoszy.
< | sierpień 2012 | > | ||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pi | Sb | Nd |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |