W dniach 5-6 lutego 2014 odbędą się w hali Amber Expo w Gdańsku IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. To najważniejsza w tym roku impreza gastronomiczna na Pomorzu.
Targi podzielone są na tematyczne strefy, dedykowane różnym sferom gastronomii. Jedną z nich jest strefa „Deserowe Inspiracje”, skierowana do lodziarzy i cukierników. Oprócz tego podczas targów będzie można odwiedzić Strefę Tradycyjnych Smaków Pomorza, w której lokalni producenci zaprezentują świeże regionalne wyroby, a także Strefę Produktów Bezglutenowych, której celem jest zwiększenie świadomości na temat nietolerancji glutenu oraz specyfiki diety bezglutenowej. Oprócz tego program targów FOOD-to-GO obejmuje tzw. seminaria learnShops™, a więc otwarte prezentacje z udziałem zaproszonych firm, połączone z warsztatami, pokazami i degustacjami. Zostanie także zaprezentowana oferta sprzętu i wyposażenia gastronomicznego.
Za przygotowanie imprezy odpowiada międzynarodowa firma easyFairs, która specjalizuje się w organizacji targów branżowych.
Szczegóły: