BlogerChef – II edycja / 18.12.2013

Już w styczniu odbędą się pierwsze półfinały II edycji ogólnopolskiego konkursu dla blogerów kulinarnych BlogerChef.


Informacja prasowa:


Zgłoszenia do konkursu BlogerChef trwają!


II edycja innowacyjnej inicjatywy dla blogerów - konkursu BlogerChef (www.blogerchef.pl) cieszy się niesłabnącym powodzeniem. Zgłoszenia do kolejnych zadań miesięcznych napływają. Poznaliśmy też pierwszych półfinalistów i miejsca pierwszych spotkań z gotowaniem na żywo.

Poznaliśmy pierwszych półfinalistów
Zgłoszenia do pierwszego, listopadowego zadania konkursowego przesłało kilkudziesięciu auto-rów internetowych kulinarnych pamiętników. Jury pod przewodnictwem znanego szefa kuchni Mirka Drewniaka wyłoniło ośmiu półfinalistów, którzy spotkają się by ugotować swoje popisowe dania na żywo już w styczniu. Wydarzenie odbędzie się 25 stycznia 2014 r w hotelu Szafran**** w Czeladzi k. Katowic (www.hotelszafran.pl) i będzie miało charakter otwarty dla publiczności.

II półfinał w designerskim hotelu
Aktualnie trwa zbieranie zgłoszeń do drugiego zadania konkursowego, którego temat podany został na stronie internetowej konkursu oraz w aplikacji konkursowej znajdującej się na fanpage BlogerChefa (www.facebook.com/blogerchefpl). Blogerzy, których dania jury uzna za najcie-kawsze, zaproszeni zostaną na weekend pełen emocji do hotelu Poziom 511 Design Hotel**** & SPA w Podzamczu k. Ogrodzieńca na Jurze krakowsko-częstochowskiej (www.poziom511.com). Obiekt zachwyca nie tylko wystrojem, ale także autorską kuchnią Pawła Pyry – szefa kuchni, którego popisowe dania pojawiły się na kolacji podczas finału I edycji konkursu BlogerChef.

Powiększone grono Partnerów medialnych
Do grona Partnerów medialnych konkursu BlogerChef dołączyło kilka znaczących portali internetowych. Należą do nich: www.papaja.pl, www.gotujmy.pl, www.znajdzprzepis.pl i www.ofeminin.pl. Dotychczasowi Partnerzy medialni, portale: www.horeca.pl, www.newsgastro.pl, www.jedzjedz.pl oraz www.urodaizdrowie.pl kontynuują współpracę przy projekcie.

Sukcesywny rozwój
Na półfinalistów tegorocznej edycji BlogerChefa czeka jeszcze więcej niespodzianek niż rok wcześniej. Program integracyjny podczas półfinałów zostanie znacząco rozszerzony. Sam konkurs, mimo niezmiennej konwencji, sukcesywnie rozwija się i staje się bardziej rozpoznawalny. Coraz głośniej o nim w radiu i telewizji. W księgarniach całej Polski jest też do kupienia książka z przepisami uczestników I edycji, zatytułowana „BlogerChef. W sieci przepisów”. To idealny prezent na święta dla miłośników blogów kulinarnych! 

Jeszcze więcej jeszcze lepszych nagród
Druga edycja konkursu BlogerChef to również większa pula, jeszcze ciekawszych nagród. Nagrodą główną jest marzenie każdego blogera czyli topowy Cooking Chef - rewelacyjny robot kuchenny od Kenwooda. Poza tym wśród upominków dla uczestników znajdziemy doskonały sprzęt kuchenny marki Fiskars oraz niespodzianki od sklepu Home&You. Ponadto zwycięzca konkursu weźmie udział w zaawansowanym kursie fotograficznym ufundowanym przez Aka-demieFotografi.pl.


Konkurs BlogerChef – innowacyjny konkurs kulinarny skierowany do blogerów. Pierwszy etap obejmuje zgłoszenia internetowe poprzez aplikację na Facebooku. Drugi etap to półfinały z gotowaniem na żywo, w najlepszych w Polsce obiektach hotelowo-restauracyjnych. Do każdego półfinału zostaje zakwalifikowanych ośmiu blogerów, których zadaniem jest przygotowanie swojego autorskiego menu składającego się z dania głównego oraz przystawki bądź deseru. Blogerzy mają na to dokładnie godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Pięciu zwycięzców – finalistów zmierzy się w czerwcu o tytuł BlogerChefa.
Fanpage konkursu: https://www.facebook.com/blogerchefpl
Strona internetowa konkursu: http://www.blogerchef.pl
Patronat honorowy nad konkursem sprawują Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz EURO Toques Polska.
Sponsor strategiczny: Fit&Easy, Jan Niezbędny, OLE!, Serenada, Winiary
Sponsor: Appetita, system jakości QAFP
Partnerzy: żurawina od Bakalland, Kenwood, De’Longhi, Fiskars, Stalgast, Kenolux
Hotele partnerskie: Hotel Szafran****, Poziom 511**** Design Hotel & SPA, Dwór Kombornia Hotel**** & SPA, Hotel**** Bania Thermal & Ski, Hotel**** Zamek Lubliniec
Patronat medialny: Horeca.pl, NewsGastro.pl, JedzJedz.pl, ZnajdzPrzepisy.pl, urodaizdrowie.pl, papaja.pl, gotujmy.pl, znajdzprzepis.pl, ofeminin.pl

Organizatorzy:
Katarzyna Szatkowska – dietetyk, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku” (www.wkrainiesmaku.pl). Zajmuje się organizowaniem wydarzeń kulinarnych, prowadzeniem kulinarnych warsztatów, redagowaniem kulinarnych wydawnictw, artykułów popularnonaukowych i przepisów. 
Marek Bielski – twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” (www.DocenPolskie.pl), którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Selekcją  produktów, ich oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe.



< sierpień 2012 >
Pn Wt Śr Cz Pi Sb Nd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2