Projekt Smaki Podhala / 08.11.2013

29 października w Zakopanem odbyła się konferencja prasowa, promująca nowy produkt turystyczny regionu – szlak kulinarny Smaki Podhala.

Celem projektu jest stworzenie podhalańskiego szlaku kulinarnego. Do udziału w akcji organizatorzy zapraszają właścicieli restauracji, kawiarni i karczm, specjalizujących się w produktach lokalnych i tradycyjnych. W ramach planowanego szlaku zostanie wyłonionych 30 potraw regionalnych, serwowanych przez 30 wybranych restauratorów z Podtatrza. Lokale zgłoszone do projektu i zakwalifikowane przez kapitułę utworzą kulinarną ścieżkę podhalańskich smaków. 
Na czele kapituły projektu Smaki Podhala stanął Robert Sowa – restaurator i wiceprezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, wielokrotny juror konkursów kulinarnych, autor książek kulinarnych, a także programów telewizyjnych i radiowych. Projekt jest współfinansowany z funduszy Szwajcarsko-Polskiego Programu Współpracy. 

Oficjalna strona projektu : http://smakipodhala.eu/



< sierpień 2012 >
Pn Wt Śr Cz Pi Sb Nd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2