Najdroższa odmiana wołowiny na świecie, importowana m.in. z Japonii i Australii.
czytaj więcej...Popularne w kuchni rosyjskiej i ukraińskiej pierożki z nadzieniem mięsnym, twarogowym lub kapuścianym, o kształcie półksiężyców.
czytaj więcej...Belgijska zupa rybna z dodatkiem bulionu warzywnego i ziół, mieszana z żółtkiem i zagęszczana śmietaną.
czytaj więcej...Tradycyjnie podawana w Bawarii biała kiełbasa, serwowana na gorąco z dodatkiem słodkiej musztardy i preclem.
czytaj więcej...Wiedeńskie danie mięsne, cienko pokrojony płat mięsa, panierowany i smażony na głębokim tłuszczu, serwowany z sałatką z ziemniaków i roszponką i plasterkiem cytryny na wierzchu.
czytaj więcej...< | sierpień 2012 | > | ||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pi | Sb | Nd |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |