Encyklopedia kulinarna

Wagyu

Najdroższa odmiana wołowiny na świecie, importowana m.in. z Japonii i Australii.

czytaj więcej...

Wareniki

Popularne w kuchni rosyjskiej i ukraińskiej pierożki z nadzieniem mięsnym, twarogowym lub kapuścianym, o kształcie półksiężyców.

czytaj więcej...

Waterzooi

Belgijska zupa rybna z dodatkiem bulionu warzywnego i ziół, mieszana z żółtkiem i zagęszczana śmietaną.

czytaj więcej...

Weiswurst

Tradycyjnie podawana w Bawarii biała kiełbasa, serwowana na gorąco z dodatkiem słodkiej musztardy i preclem.

czytaj więcej...

Wiener Schnitzel

Wiedeńskie danie mięsne, cienko pokrojony płat mięsa, panierowany i smażony na głębokim tłuszczu, serwowany z sałatką z ziemniaków i roszponką i plasterkiem cytryny na wierzchu.

czytaj więcej...

< sierpień 2012 >
Pn Wt Śr Cz Pi Sb Nd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2