Tradycyjny słodki chleb drożdżowy, spożywany w Czechach i na Słowacji w okresie bożonarodzeniowym.
czytaj więcej...Czeskie tradycyjne ciasta bożonarodzeniowe, wypiekane w różnych kształtach i smakach.
czytaj więcej...Popularny w Rosji i na Ukrainie wypiek z ciasta drożdżowego, ze słodkim nadzieniem z sera, lub owoców.
czytaj więcej...Belgijski wypiek: okrągły i płaski placek, złożony z kilku warstw ciasta drożdżowego, masła, cukru i cynamonu. Z wierzchu posypany cukrem pudrem.
czytaj więcej...Australijska pasta drożdżowa do smarowania pieczywa. Popularna także w Nowej Zelandii.
czytaj więcej...Włoskie wino likierowe, pochodzące z Toskanii, o ziołowo-owocowym aromacie, produkowane z suszonych na słońcu bądź sianie winogron szczepu Malvasia. Tradycyjnie dodawane do biszkoptów Cantucci.
czytaj więcej...< | sierpień 2012 | > | ||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pi | Sb | Nd |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |