Tradycyjna, bawarska pasta serowa, sporządzana z rozgniecionego sera Camembert z dodatkiem masła i cebuli. Doprawiona jest świeżym pieprzem, solą kminkiem i słodką papryką.
czytaj więcej...Tunezyjski przysmak. Forma jajecznicy z sosem ze świeżych pomidorów i papryczek chilli, często z dodatkiem krewetek, kiełbasek merguez lub móżdżku.
czytaj więcej...Rosyjska zupa z żółtek, musztardy, kwasu chlebowego, ogórków, zieleniny oraz z pieczonej cielęciny i szynki. Podawana na zimno z dodatkiem śmietany.
czytaj więcej...Twarożki ołomunieckie – rodzaj miękkiego sera o gumowatej konsystencji i intensywnym zapachu, często podawany w Czechach jako przystawka do piwa.
czytaj więcej...Pikantne klopsy rybne, rodem z Indonezji z dodatkiem mleka kokosowego, pieczone w liściach bananowca.
czytaj więcej...< | sierpień 2012 | > | ||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pi | Sb | Nd |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |