Encyklopedia kulinarna

Naan

Placek/płaski chleb z białej mąki.

czytaj więcej...

Nakládaný hermelin

Czeski ser typu camembert, marynowany w oleju, ziołach, czosnku i cebuli. Podawany jako zakąska do piwa.

czytaj więcej...

Namysłów

Polski regionalny browar z Namysłowa, założony w XIX w. Właściciel marek piwa: Namysłów Niepasteryzowane, Basztowe, Kozackie, Kuflowe, Zamkowe, Złoty Denar.

czytaj więcej...

Navettes de Marseille

Prowansalskie ciastka o kształcie czółenek, spożywane na Marsylii od XVIII w.

czytaj więcej...

New York Cheesecake

Nowojorski sernik pieczony na parze, gęsty i kremowy, o spodzie przyrządzanym z herbatników digestive.

czytaj więcej...

New York Strip Steak

Nowojorski stek z plastrowanej wołowiny.

czytaj więcej...

Nobile di Montepulciano

Toskańskie wino, produkowane w miasteczku Montepulciano ze szczepu winorośli sangiovese.

czytaj więcej...

< sierpień 2012 >
Pn Wt Śr Cz Pi Sb Nd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2