Czeski ser typu camembert, marynowany w oleju, ziołach, czosnku i cebuli. Podawany jako zakąska do piwa.
czytaj więcej...Polski regionalny browar z Namysłowa, założony w XIX w. Właściciel marek piwa: Namysłów Niepasteryzowane, Basztowe, Kozackie, Kuflowe, Zamkowe, Złoty Denar.
czytaj więcej...Prowansalskie ciastka o kształcie czółenek, spożywane na Marsylii od XVIII w.
czytaj więcej...Nowojorski sernik pieczony na parze, gęsty i kremowy, o spodzie przyrządzanym z herbatników digestive.
czytaj więcej...Toskańskie wino, produkowane w miasteczku Montepulciano ze szczepu winorośli sangiovese.
czytaj więcej...< | sierpień 2012 | > | ||||
Pn | Wt | Śr | Cz | Pi | Sb | Nd |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |